Wildlife Film Festival Rotterdam, WFFR, 30 oktober 2019, Cinerama, Rotterdam. Foto Marco De Swart

‘De gemiddelde Rotterdammer heeft geen idee wat er kan met een dak’, zegt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Het Rotterdamse Dakenboek. Om mensen bewust te maken en te inspireren om van hun dak een oase te maken, pak ik graag het podium.

Zoek je een enthousiaste spreker of moderator over nieuw gebruik van dak en stad? Neem dan contact op.

Drie x DakenDiva

Spreker

Als spreker maak ik mensen bewust van de uitdagingen die op steden afkomen en laat ik zien wat je zelf kunt bijdragen aan een mooie, gezonde stad (door je dak te benutten).

Moderator

Als moderator ben ik de intermediair tussen spreker(s) en publiek. Bijvoorbeeld tijdens de openingsavond van het Wildlife Film Festival Rotterdam met special guest Floortje Dessing.

Gastdocent

Om ook de volgende generatie bewust te maken en te inspireren voor de kansen voor daken, geef ik gastcolleges aan studenten Leisure Management van de Willem de Kooning Academie.

Voorbeelden

Hart in de Fik

Steden worden steeds voller, viezer, warmer en minder groen. Gelukkig ligt de oplossing voor een mooie, schone, duurzame en sociale stad dichtbij: Op het dak! Een hartverwarmend optreden in Hart in de Fik!

Daken voor Collectief 

Op 12 januari 2021 mocht ik het Collectief Duurzame Daken inspireren, een groep bedrijven uit de regio Eindhoven die duurzame daken ontwerpt, bouwt en onderhoudt.

Dakenfilm als teaser

Samen met reisfilmer Caspar Daniël Diederik en senior tv-redacteur Astrid Zevenbergen maakte ik een korte film over de Rotterdamse DakAkker. Deze past in mijn ambitie de ‘Floortje Dessing van de daken’ te worden.

TEDx Talk

‘Rotterdam, world famous for its harbor, has over 18 million square meters of unused flat rooftops.’ Zo begon ik mijn ‘Ted’ voordracht. In het Engels. Best een uitdaging.

Interesse in een eigen daken film of in een serie over daken? Neem dan contact op.

Aanbevelingen

‘Esther is een inspirerend spreker met een fraai verhaal. Een aanrader voor elke organisatie die actief bezig is met nieuwe oplossingen voor de stedelijke vraagstukken van morgen.’

Fieke van Leest, programmamanager Urban Insight Sweco Nederland

‘Dank voor je interessante lezing. Was erg leuk, bevlogen en inspirerend!’

Ruud Hageman, Lions Club Rotterdam Host

‘Door een aantrekkelijke presentatie, een rustige stem en houding heeft Esther de collegezaal gedurende haar hele verhaal weten te boeien!’

Melanie Domeni, Willem de Kooning Academy, Leisure Management