‘Op daken komt alles samen waar ik van hou: steden, mensen, uitzichten, water, natuur, energie, architectuur, wonen, werken, recreatie en innovatie.’

 door vakblad Roofs genomineerd als

Dakenvrouw van het jaar 2018

‘Esther Wienese heeft met Het Rotterdamse Dakenboek het dak-gebruik breed onder de aandacht gebracht en gepromoot.’

DakenDiva

Mijn naam is Esther Wienese. Ik zet mijn achtergrond als journalist, communicatie- en participatieadviseur, consultant, woordvoerder, presentator en gids in voor mijn missie: Elk dak een oase. Als DakenDiva maak ik stedelingen bewust, inspireer ik ze en help ik ze om van hun dak een oase te maken. Oases van groen, schoonheid, water, rust, gezelligheid, ontmoeten, wonen, genieten, verbouwen, eten, spelen, werken, enzovoort. Want als we samen van elk dak een oase maken, is dat goed voor ons eigen levensgeluk, goed voor steden en goed voor onze planeet.

Standplaats Rotterdam

Mijn standplaats is Rotterdam. Deze deltastad heeft de meeste platte daken van Nederland, een gemeentelijk Multifunctioneel Dakenprogramma, een ambitieuze visie op het dakenlandschap, een jaarlijks dakenfestival en een uniek dakenboek.

Ontmoetingsdak

Ik werk deels thuis en deels vanuit gebouw De Heuvel. Dit wederopbouwpand en gemeentelijk monument ontwikkelt zich tot een Plek voor Gesprek met drie publiek toegankelijke daken. Het ontmoetingsdak biedt geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam, de Laurenskerk, het Grote Kerkplein en het Stadspodium.

Partners