Marieke Odekerken - Het Rotterdamse Dakenboek 03

Mijn ‘Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad’ is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met daken in Rotterdam en wat de ambities van de stad zijn. In het boek vertellen 20 visionairs over de rol van het dak in de toekomstige stad en staan 36 voorbeelddaken. Volop inspiratie dus voor je eigen dak en stad.

‘Van harte gefeliciteerd met het boek. Het is geweldig geworden!’

Paul van Roosmalen, programmamanager Multifunctionele Daken gemeente Rotterdam

‘Complimenten hoe je “vakidiotie van groene daken” vertaald hebt in prachtige korte leesbare verhalen.’

Thod Binder, directeur Binder Groenprojecten

‘Fraai boek, belangrijke opgave & kans!’

Bas van der Pol, directeur AIR Rotterdam
Abou

Bestel via deze link Het Rotterdamse Dakenboek.

Visitekaartje

De gemeente Rotterdam is trots op haar dakenaanpak. Daarom geeft ze Het Rotterdamse Dakenboek (inter)nationaal als relatiegeschenk. De Engelse uitgave Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level gaat mee in de koffers van de circa 160 internationale delegaties die jaarlijks Rotterdam bezoeken. En als burgemeester Aboutaleb op zakenreis gaat, zijn de boeken zijn visitekaartjes.

image

DakenGids

Dit online magazine heb ik gemaakt ter gelegenheid van mijn 5-jarig jubileum als DakenDiva (maart 2021). Het staat boordevol kennis en informatie uit dakenstad Rotterdam waarmee je als gemeente zelf een begin kunt maken met de ontwikkeling van de daken in je stad. Dus laat je inspireren en ga aan de slag!

Download hier de DakenGids

MRDVM-600x315

De Dakencatalogus is te koop via deze link

Dakencatalogus

Architectenbureau MVRDV heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam de Dakencatalogus gemaakt. Het idee hiervoor ontstond in de pilot Wijkaanpak Daken. In de catalogus staan 130 inspirerende ideeën voor dakgebruik. Als een van de adviseurs was ik te gast bij de lancering tijdens een talkshow van uitgever de Rotterdamse Dakendagen.