Uit eten gaan in Rotterdam. Met uitzicht op de Nieuwe Maas of in een van de heerlijke tuinen. Hoe fijn kan het leven zijn.

Voor De Buik van Rotterdam schreef ik er over in de bloeiende beginperiode van dit foodplatform. Onder de bezielende, creatieve aanvoering van Wim de Jong en Frank van Dijl wonnen we de Persprijs Rotterdam 2014.

Lees een selectie van mijn artikelen hieronder en al mijn bijdragen online.

Oprichters en bloggers (ik in okergeel) vieren de winst van de Persprijs Rotterdam 2014.

Kaat Mossel: nostalgie, mosselen en veel wijn

Legio smakelijke, lange lome middagen en avonden heb ik doorgebracht bij Kaat Mossel. Kaat Mossel staat voor mij symbool voor Rotterdamse nostalgie. De onveranderlijkheid – van het interieur, de kaart en de vertrouwde gezichten van medewerkers en klanten – is heerlijk geruststellend; als je er binnenstapt sluit je de roerige wereld voor een paar uur buiten.

Admiraliteit bar & kitchen is anders dan de buurtkroeg

Een goede cocktailbar met fingerfood ontbrak nog Rotterdam, vond barman en ondernemer Rogier Beijer (33). Hij toog naar – jawel – Amsterdam voor inspiratie en vond vervolgens in het historische hoekpand van de Kralingse buurtkroeg De Admiraliteit de ideale locatie voor zijn plannen. Even praten met de pensioengerechtigde eigenaar en binnen no time was het rond.