Soulmate

Komen ze voor het eten, voor het avontuur of het daten, vraag ik de twintig vrouwen en tien mannen in de leeftijd van 30-50 jaar die zich vrijdag melden op het Deliplein voor EETdates La Vie en Rose. Voor het eten, zegt de een. Voor het avontuur, zegt de ander. Voor het daten, zegt de derde. Voor alledrie, zeggen de meesten. Stuk voor stuk verheugen ze zich op een leuke avond-uit met nieuwe mensen. Mocht er een vonk overslaan, dan is dat mooi meegenomen.
De bekendheid van het concept EETdates moet groeien, merkt de Rotterdamse initiatiefneemster Wendy van Leusden. ‘EETdates is om te daten – lees: ontmoeten – niet zozeer om mensen te matchen. Deze La Vie en Rose-avond is voor singles, maar ik organiseer ook avonden voor doubles. Gewoon, voor iedereen die eten graag avontuurlijk anders wil beleven en het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen.’
Wendy ontdekte het concept in Kaapstad waar haar zus woont. ‘Daar zijn mensen veel meer dan hier gericht op de relatie dan in Nederland. Hier zijn wij wat efficiënter en meer indivualistisch. Terwijl het juist zo leuk is om mensen te leren kennen, verhalen te delen en gewoon een leuk mens te ontmoeten. Dat hoeft niet direct iemand te zijn die je wilt toevoegen aan je vriendenkring of met wie je een relatie wilt, maar het kan natuurlijk.’ Voor elke bijeenkomst zoekt ze een pop-up eetlokaal annex ontmoetingsplek op een verrassende locatie met bijzondere hosts en een passend thema. Door de samenwerking met hosts kan ze de kosten laag houden. De locatie blijft tot een dag van tevoren geheim en kan in of buiten Rotterdam zijn.

Roze cocktails en rode rozen

De locatie voor de La Vie en Rose-avond is deze eerste keer de Fenix Food Factory op Katendrecht. ‘Als het weer het had toegestaan, hadden we buiten gegeten op het Deliplein’, zegt Wendy terwijl ze spijtig naar de grijze lucht kijkt. Het thema La Vie en Rose is een knipoog naar host Tattoo Bob, die sinds 1968 heel wat rode rozen – het symbool van de liefde – heeft getatoeëerd op zeebonken, vrouwen van plezier en nu op jonge yuppen. Het thema komt vanavond terug in de rozenblaadjes in de roze welkomstcocktail, de rode rozen om de servetten en kennismakingskaartjes met tattoo-prints. Die kaartje heeft Wendy gemaakt op basis van vragen aan de deelnemers;  iedereen ontvangt er een bij aankomst. ‘De bedoeling is dat je uitvindt wie er matcht met de persoonsbeschrijving op het kaartje’, legt ze uit. ‘Zo zorgen we ervoor dat mensen verder kijken dat het uiterlijk en echt met elkaar in gesprek gaan.’
Na een kort bezoek aan hosts Valentine en Job van pastamakerij Burro e Salvia – zij verzorgen vanavond het voorgerecht – en aan de shop van Tattoo Bob (Bob is helaas ziek), wandelt het gezelschap naar de Fenix Food Factory. Met in de ene hand een zoete welkomstcocktail en in de andere het kennismakingskaartje komen de gesprekken vlot op gang: ‘Heb jij een huis in Spanje?’ ‘Ga jij geen discussie aan met idioten?’
Rond half negen schuiven we aan aan een lange mooi gedekte tafel. Het eten is verrukkelijk, de wijn en het bier worden gul geschonken en de gesprekken zijn geanimeerd. Wanneer rond half twaalf de eerste deelnemers vertrekken wordt er hartelijk afscheid genomen en heeft menigeen een vervolgafspraak staan. Het was werkelijk een heel leuke vrijdagavond.
Eerstvolgende EEtdates is Le Bar Rouge op 8 augustus in Rotterdam. Een EETdatesPARTY voor singles in de leeftijd van 20-39 jaar. Kosten: € 40. Thema: burleske, extravanganza, charleston, cancan, veren, korsetten.

Wat we aten en dronken voor € 50

Het voorgerecht van het La Vie en Rose-menu werd bereid door Job en Valentina van Burro e Salvia. Zij maken dagelijks een ander assortiment heerlijke verse pasta voor de verkoop.
De overige gerechten waren van de hand van de Rotterdamse kok Friedjof Kempenaar met een aantal producten van de Fenix Food Factory, zoals groenten rechtstreeks van de boer en de Kaapse bieren Kaapse Harry en Kaapse Karel. De rosé wijn was de Franse prickly en Nederlandse witte wijn was van De Linie.

Amuses

Granaatappelcocktail met een rozenblaadje
Crostini met garnalen en citroen
Canapés: olijvenbrood met tomatenjam, mozzarella, basilicum en een tomaatje

Voorgerecht

Ravioli met een vulling van zongedroogde tomaatjes, buffelricotta, pijnboompitjes, parmezaan en basilicum, afgemaakt met een huisgemaakte pesto met kruiden

Hoofdgerecht

Entrecôte
Gebakken ricotta met caponata (vegetarisch hoofdgerecht)
Gemengde salade met geroosterde tomaten
Salade van zomerbietjes met mierikswortel en venkelzaad
Salade van quinoa met gepofte paprika, courgette, tuinerwten en een groene kruidenvinaigrette

Nagerecht

Semifreddo met vers fruit

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen