Sabrina Mans

Bekijk hier het artikel online

Sabrina Mans is gastvrouw bij NY Basement. In dit interview vertelt ze over het nieuwe restaurant in de kelder van Hotel New York, maar ook haar favoriete plekjes in Rotterdam komen voorbij.
 

In het kort

Wie: Sabrina Mans (25)
Wat: Gastvrouw NY Basement
Waar: Woont in Ridderkerk, werkt in Rotterdam
Waarom: NY Basement in Hotel New York|
Wanneer: Opening naar verwachting eind oktober. Maandag t/m woensdag van 16.00-01.00 uur, donderdag t/m zondag van 11.00-01.00 uur en vrijdag en zaterdag van 11.00- 02.00 uur.
Locatie: Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam
 

Over Sabrina

“Ik woon in Ridderkerk. Nu nog bij mijn ouders, maar volgend jaar in een nieuwbouwhuis met Edward de Ridder (31). We hebben elkaar twee jaar geleden ontmoet bij het Parkhotel. Hij is chef-kok.
Ridderkerk is op veilige afstand van Rotterdam. In Rotterdam wonen zou voor mij echt te gevaarlijk zijn. Zo veel gezelligheid. Ik vrees dat ik zeven dagen per week in de kroeg zou hangen.
Ik werk sinds mijn 16e in de Rotterdamse horeca. Ben opgeleid tot gastvrouw, sommelier en liquorist. En ik blijf me verdiepen in het vak.
Vanaf eind oktober runnen Edward en ik, samen met collega Noura Ben Salah, NY Basement. Hij als chef-kok, Noura en ik als gastvrouw.
De plannen om in de intieme kelder van Hotel New York een restaurant te maken bestaan al langer. Geweldig dat die nu waar worden. De inrichting krijgt de sfeer van de jaren ’20-’30, passend bij het monumentale pand. Er komt een bar van ruim elf meter lengte, een restaurant voor lunch en diner en een aparte afsluitbare ruimte voor gezelschappen tot vijftien personen. Het wordt een toegankelijke, aangename plek voor een breed publiek.”
 

Sabrina’s tips

Je favoriete theater/filmhuis/muziekpodium?

Ik wilde eerst zeggen Cinérama omdat het zoiets ouds, klassieks heeft, maar ik kies voor Pathé Schouwburgplein. Daar aan komen lopen over dat grote open plein met al die enorme filmposters voelt zo internationaal.
 

De lekkerste koffie

Ik ben niet echt een koffiedrinker maar bij Booon in de Proveniersstraat achter het centraal station heb ik een keer koffie gedronken die ik niet ben vergeten. Daar zou ik voor teruggaan. Het was ook nog eens en heel leuk tentje.

 

Het mooiste uitzicht

Als je vanaf de Willemskade uitkijkt op de pier voel je hoe groots de gebouwen daar zijn, en hoe klein je eigenlijk zelf bent. Erg indrukwekkend. Ook vanuit de watertaxi is Rotterdam prachtig. Daar word ik zo blij van.

 

De smakelijkste lunch- of dinerplek

Voor broodjes van topkwaliteit zijn Vermeyden Wijnen & Delicatessen op de Nieuwe Binnenweg en Bussing tegenover het Westelijk Handelsterrein mijn favorieten. Bij Vermeyden omdat je er zo leuk zit en je lekkere dingen kunt meenemen naar huis. En bij Bussing omdat het zo’n knus zaakje is en het er altijd naar vers gebakken brood ruikt.
Voor diner ben ik fan van HMB in De Rotterdam. Alles wat ze daar doen is gaaf. En ze zitten op de mooiste plek in Rotterdam. Daar kun je alleen maar jaloers op zijn.

 

De fijnste winkel

Het Kookpunt op het Noordplein. Als ik een miljoen zou winnen zou ik daarheen gaan. Ze hebben er alles, van koffielepeltjes tot keukenmachines en messen. En mooie wijnglazen en karaffen en van die prachtige koperen pannen. Zo hebberig word ik daar. Het lukt me nooit om er alleen met dat ene ding waar ik voor kwam weg te gaan.

 

Het leukste uitje

Diergaarde Blijdorp. Altijd leuk. Of ik nou met het nichtje van Edward van 4 jaar ga of alleen. Je hoeft er niet druk te doen, gewoon lekker ontspannen naar de dieren kijken. Daarvan kom ik tot rust.

 

Het meest gerse gebouw

De Rotterdam op de Wilhelminapier. Dat vind ik echt een gebouw wat je in New York kan terugvinden. Het staat er gewoon. Simpel. In z’n eentje. Met die drie torens. Het doet met terugdenken aan het WTC. En het uitzicht vanuit Nhow op de 7e etage en vanuit HMB op de kade is zo gaaf.

 

De mooiste openbare kunst

De Verwoeste Stad van Zadkine op Plein 1945. Afgelopen jaar heeft de Rotterdamse schrijver Derek Otte ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bombardement een gedicht geschreven en dit ingesproken. Een krachtige tekst waarin alles klopt. Meest krachtige zin: ‘Zwakker door toen, sterker door strijd’. Ik denk dat iedereen zich op dat moment één heeft gevoeld met de stad.

 

Het fijnste groen

Het Kralingse bos en de Kralingse plas. Ik heb twee keer de marathon in Rotterdam gelopen samen met mijn moeder. En dan trainden we het rondje Ridderkerk, Kralingse plas, Gordelweg, Coolhaven, Erasmusbrug, Zuid. Ja echt een eind. En als we dan op een zonnige dag langs de Kralingse plas liepen was dat zo gezellig. Iedereen die daar lekker ligt en speelt en eet. Dan wil je niet weer weg.

 

De meest inspirerende Rotterdammer

Rolph Hensens en Chantal de Raaf van restaurant HMB in De Rotterdam. Zo knap hoe zij als jong stel op hun eigen manier hun restaurant neerzetten. Het zit al 1,5 jaar vol. Dag in dag uit. Als je er binnen loopt heb je direct het gevoel dat je iets speciaals gaat beleven. Het eten is zo verfijnd en top van smaak. En de manier waarop zij samenwerken straalt zoveel rust uit. Zij zijn echt een voorbeeld voor Edward en mij. Wij dromen ervan ooit samen een eigen klein hotel te hebben in Rotterdam. Samen NY Basement runnen is voor ons een prachtige kans om te kijken hoe goed wij kunnen samenwerken.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen