Sander van Baalen

Bekijk hier het artikel online

Wat zijn de beste adressen in Rotterdam volgens kenners van de stad? Rotterdam Info vraagt het opmerkelijke Rotterdammers. Dit keer Sander van Baalen, een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew, een gratis hardloopclub, die maandelijks bijzondere runs door de stad organiseert, zoals de Brandgrensrun, de Kralingse Bosrun en de Maastunnelrun.
 

In het kort

Wie: Sander van Baalen (44)
Wat: Eigenaar van Maradona Creative Agency  en mede-oprichter van de Rotterdam Running Crew
Waar: Woont in Den Haag, werkt in Rotterdam
Waarom: Samen trainen voor de Rotterdam Marathon
Wanneer: 10 april 2016
Locatie: Rotterdam
Meer informatie: rotterdam-runningcrew en maradona-rotterdam
 

Over Sander van Baalen

Sander is gek op hardlopen. Op zijn 18e liep hij voor het eerst de Rotterdam marathon. Op z’n 20e deed ie dat nog een keer. Daarna nooit meer. Maar nu is hij weer volop in training. Met de Rotterdam Running Crew. “De marathon leeft echt in deze stad. Ver van te voren is er een schitterende sportieve spanning die het als deelnemer te gek maakt om aan de start te staan. Ik wil dat gevoel opnieuw beleven, in de stad die zo is veranderd.”

In oktober 2013 bedachten vijf ondernemende Rotterdammers met een gedeelde passie voor Rotterdam en hardlopen dat het leuk zou zijn om één keer in de maand met een groepje leuke mensen op een bijzondere Rotterdamse plek te gaan hardlopen. iedere hardloper, beginnend en gevorderd, kan gratis aansluiten.

Na een eerste oproep van de Rotterdam Running Crew op Facebook meldden zich voor een run op Katendrecht 230 lopers. Een enorm succes. Inmiddels heeft de Rotterdam Running Crew meer dan 11.000 volgers op social media en groeit de groep deelnemers maandelijks met honderden lopers. “Absoluut hoogtepunt in 2015 was de Brandgrensrun op 14 mei – 75 jaar na het bombardement – met 4.500 lopers.”

Voor de Rotterdam Running Crew ontwikkelde Sander met zijn bureau de mission statement Mensen in beweging brengen en houden en de slogan Wij runnen de stad. No matter what.
 

Sanders tips

Wat is je favoriete museum

Ik ben gek op Museum Boijmans Van Beuningen. Daar kan je een reis maken door de tijd en alle kunstaspecten er omheen. Het mooie vind ik dat ze hier kunst in de context van de tijd tonen.
 

Waar drink je de lekkerste koffie?

Hopper aan de Schiedamse Vest. We gebruikten deze locatie eens voor een fotoshoot voor een van onze klanten. Een hele lekkere sfeer met bijpassende koffie.
 

Wat vind je het mooiste uitzicht?

Dat vanaf de Euromast. Nog steeds. Ik ken het van de verhalen van mijn vader. Iedere keer als ik er nu bovenop sta kijk ik even naar het gebouw De Machinist; daar zit mijn bedrijf.
 

Wat is de lekkerste lunch- of dinerplek?

Ik eet graag Thais. Dan is Soi 3 op de West-Kruiskade echt goed. Helaas is die niet altijd open met de lunch.
De ontdekking van de afgelopen tijd vind ik Opporto in de Hofbogen. Hele sfeervolle inrichting en een fantastische fruit-de-mer op tafel.
Waar je naartoe moet voor healthy food? Geen idee eigenlijk. Ik combineer een gezonde levensstijl met niet altijd gezond eten…
 

Wat vind je de fijnste winkel?

Ik kom bijna wekelijks bij hardloopwinkel Run2Day aan de Meent. Het personeel is er super kundig en vriendelijk en ik vind er altijd het juiste voor mijn hobby, van schoenen tot energy drinks. Maradona Creative Agency heeft deze winkel zo ontworpen en ingericht dat die altijd blijft inspireren. Op de wanden hebben we museaal de geschiedenis van hardlopen in Rotterdam weergegeven.
 

Wat vind je het leukste uitje?

Het Plaswijckpark aan de Bergse achterplas blijft mijn favoriet. Een combinatie van mini-dierentuin en speeltuin. Mijn kinderen zijn er gek op. Zeker nu er tegenwoordig ook een binnenspeeltuin is.
Wat vind je het meest gerse gebouw?
Ondanks alle schitterende moderne gebouwen die de stad de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, blijft Hotel New York mijn favoriet. Mijn oma stapte hier als kind op de boot naar Indië en die geschiedenis beleef je nog steeds in dit gebouw.
 

Welke openbare kunst vind je het mooist?

Sorry, maar Kabouter Buttplug op het Eendrachtsplein (officiële naam Santa Claus)  is voor mij hét voorbeeld van Rotterdamse kunst: recht voor z’n raap en met humor.
 

Waar vind je het fijnste groen?

Het Kralingse Bos. Het lijkt eindeloos qua hardlooproutes en is daarom voor mij een hele fijne plek. Maar ook de Rotterdamse Alp in Bergschenhoek is super mooi. Daar willen we met de Rotterdam Running Crew nog een keer een trilrun organiseren.
 

Wie vind je de meest inspirerende Rotterdammer?

Die zijn er zo veel. Dat is misschien ook wel waarom ik graag in Rotterdam werk. Als ik kijk naar de nieuwe plannen van architect Winy Maas voor het depot van Boijmans in het Museumpark, vind ik dat super inspirerend. Maar ook bijvoorbeeld Edwin Veekens, initiatiefnemer van Gers! Magazine met wie we de Rotterdam Running Crew hebben opgericht, inspireert enorm. Een echte Rotterdammer met de energie die bij deze stad hoort.
 

Wat vind je de mooiste hardlooproute?

De route die ik vorige week liep. Start in het Kralingse Bos, via de Maasboulevard, Delfshaven richting Spangen. Dan via de woonboten van de Gordelweg terug naar het Kralingse Bos.
We hebben de afgelopen tijd met de Rotterdam Running Crew trouwens hele mooie routes uitgestippeld van 3, 6 en 9 kilometer. Die gaan we binnenkort bundelen en beschikbaar stellen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen