Het Rotterdamse Dakenboek

Nieuw gebruik van dak en stad

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 14,5 miljoen vierkante meter plat dak waarvan 1 vierkante kilometer in het centrum ligt smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

In het boek komen visionairs vanuit verschillende specialismen en aandachtsgebieden aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Met ruim 30 voorbeelddaken laat het boek zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor wonen, werken en recreëren (rood), opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige stadsontwikkelingen.

 

Download hier de presskit

 

sneakpreview

 

Over de auteur

Esther Wienese (1965) is schrijver en gids in Rotterdam. Sinds 2006 vraagt, schrijft, vertelt en verbindt zij in de stad die zij in haar hart heeft gesloten. Haar specialisatie is verhalen schrijven op basis van interviews. Door (door) te vragen maakt zij abstracte onderwerpen concreet, toegankelijk en menselijk. Als gids vertelt zij verhalen in en over de stad.

Voor Het Rotterdamse Dakenboek interviewde Esther zo’n vijftig dakenexperts en dakeigenaren op locatie. Ze wierf de sponsoren, produceerde het boek en lanceert het tijdens het Rotterdamse Binnenstadsymposium 2017 met het thema Daken. Ook organiseert zij de Engelse vertaling om Rotterdam ook internationaal op de kaart te zetten als voorbeeldstad.

‘Op daken komt alles samen waar ik van hou: Rotterdam, mensen, uitzichten, water, natuur, energie, architectuur, wonen, werken, recreatie en innovatie.’

Esther schreef en schrijft over water en innovatieve stadsontwikkeling voor onder meer de gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Gers! magazine (haar vaste rubriek is Het uitzicht van…), Onze Haven en De Buik van Rotterdam. Daarnaast is zij enthousiast verteller. Voor De Rotterdams Tours en Inside Rotterdam gidste zij in de Markthal, De Rotterdam, Het Timmerhuis, de stad en de haven. Zij organiseert op aanvraag rondleidingen op Rotterdamse daken en spreekt over daken.

Esther is opgeleid aan de Utrechtse School voor de Journalistiek en werkte als bedrijfsjournalist, communicatieadviseur en woordvoerder voor onder meer KEMA, NS, Ruimte voor Rivier en het Nationale Deltaprogramma.

Neem contact op met Esther

Foto: Ossip Architectuur Fotografie

Koop hier het boek

Verhalen

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment