Voor de voorjaaruitgave 2018 van Gers! magazine

Peter Blom in het kort
Wie: Peter Blom (53)
Wat: Accountant en mede-eigenaar Steens & Partners Accountants en adviseurs
Waar: Maashaven
 

“Ik ben trots op mijn uitzicht”

Van een appartement van 225 m2 in het Scheepvaartkwartier naar 90 m2 in de Maashaven. Dat was wel even een sprong in het diepe. Inmiddels vind Peter Blom het heerlijk op Zuid. “De buurt is gezellig, de mensen zijn aardig en het uitzicht is geweldig. Het is Rotterdams rauw; elke dag in beweging.”

Peter kocht zijn flat naast metrostation Maashaven ruim anderhalf jaar geleden na zijn scheiding. “Ik had op meer plekken in de stad gekeken maar dit was economisch zo aantrekkelijk. Ik kon toen nog een hele goede deal uitonderhandelen. Nu worden deze appartementen per opbod verkocht.”

Peter viel voor de prijs, de praktische ligging ten opzichte van ov en, voor het geweldige uitzicht vanaf de 23e verdieping. Door de glazen pui over de gehele breedte van het appartement zie je de kranen van de haven, Katendrecht met z’n SS Rotterdam en Fenix loodsen, de Wilhelminapier met Hotel New York, De Rotterdam en de Rijnhaven; in de verte de Veerhaven, Delft en Den Haag en voor de deur de Maassilo en de binnenvaartschepen in de Maashaven.

“Ik heb altijd graag uitzicht gehad. In de Gedempte Zalmhaven zat ik op de 9e etage. Door de hoogbouw eromheen werd het uitzicht met de jaren minder. Hier zullen ook bepaalde hoeken verdwijnen; als de Fenix 1 straks klaar is, zie ik Hotel New York niet meer. En op Katendrecht en in de Maashaven worden de komende jaren veel lege kavels volgebouwd. Door alle veranderingen verveelt het uitzicht nooit.”

Peter heeft het appartement ingericht op het uitzicht. In de woonkamer hangen geen gordijnen en de werk- en eettafel staan pal aan de glazen pui. “Ik ben trots op mijn uitzicht en nodig hier graag vrienden uit om het mee te delen.”
In de slaapkamer staat het bed op een verhoogd plateau; een bedenksel van zijn voorganger. “Hierdoor kijk je over het veiligheidshek heen. Als we gaan slapen doen we de gordijnen rond het bed dicht, maar zodra de wekker afgaat gaan ze weer open. Dan genieten we rustig even van het uitzicht. Het is elke dag anders en bij elk weertype goed.”

Peter heeft geen buiten. Maar daar heeft ie iets op bedacht. “Ik ga me bij de vereniging van eigenaren hard maken voor een dakterras op de flat. Dat zou een heerlijke plek met uitzicht zijn voor de bewoners en een gigantische asset voor het Art Hotel.”

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen