Het uitzicht van Martin Roedolf

Martin Roedolf
Wie: Martin Roedolf
Wat: Conceptueel ontwerper
Waar: Baan

“Het leven is een spel”

Van de zomer heeft Martin op dit dak menig concept uitgewerkt voor zijn klanten en voor zichzelf. “Alles in de stad heeft een stemming en daar ben ik gevoelig voor. Hier kan ik die dynamiek ontstijgen. Op een dak hoor en ruik je de stad en ben je er tegelijk vrij van. Je ziet Rotterdam op haar best: puur, rauw, gevaarlijk en eerlijk. Trouwens zou ik hier niet altijd kunnen zitten hoor. Op enig moment heb ik het wel gezien.”

Volgens Martin’s LinkedIn-account moet je bij hem zijn voor ‘concept, vormgeving, positionering, activatie en beleving’. “Ik help ondernemers om hun merk, dienst of product creatief te positioneren en geef ze een sterke identiteit”, verduidelijkt hij tijdens de fotoshoot met zijn ‘mattie’ tekkel Einstein. “Vat het maar samen als ‘conceptueel ontwerper’.”

Martin wil liefst nergens aan vastzitten. Dat hij sinds een jaartje een werkplek heeft in de studio van Nu.Rotterdam in dit pand is best bijzonder. “Ik was twaalf jaar geleden een van de eersten die overal ging werken met mijn laptop. Zat ik in de Euromast, lounges van hotels en koffietentjes. Nu is dat normaal; toen werd ik vreemd aangekeken.” Hij is nog steeds een nomade. “Ook in dit pand zit ik elke dag ergens anders.”

Feesten doet hij al zijn leven lang en zal hij blijven doen. “Het leven is een spel; ik ben ermee vergiftigd. Leuke mensen bij elkaar brengen is mijn passie.” Sinds de jaren ’80 draait Martin als DJ OSOSONIC in Nederland en soms erbuiten. “Heerlijk, de energie van swingende mensen.” Door de jaren heen heeft hij in Rotterdam verrassende concepten neergezet als Wohnzimmer, Boemm, Club Bahn en CELL.
Het nieuwste concept Onverwachts kwam op toen Martin van de zomer samen met Bob van der Linden op het dak zat te werken. “‘Je zou hier een feestje moeten geven’, zeiden we tegen elkaar. Zo kwamen we tot de combi ‘feest’, ‘onverwacht’ en ‘de stad als podium’. De pilot was hier.”

De aankondiging van een Onverwachts-feest verschijnt op de Facebookpagina, herkenbaar aan een illustratie van een haas. “Onverwachts trekt leuke mensen aan, van jonge hipsters tot een filmster van 73; die uitersten geven een feest een ziel.” Op het dak van Baan genoten zo’n tachtig mensen van hapjes, drankjes en muziek. “Het was intiem, gezellig en gemoedelijk. Het concept is nog in ontwikkeling, maar we gaan het zeker vaker doen. Met elke keer een ander uitzicht.”

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen