Bekijk hier het artikel online

Voor stijlvolle cadeaus, kunst en design van Rotterdamse ontwerpers hoef je het Hoogkwartier niet meer uit. Sinds vorig jaar huist Groos in Het Industriegebouw aan het Achterkloosterparkje. Groos staat al jaren in de top 5 van de beste winkels van Rotterdam. Buurman MVRDV (architect van de Markthal) tekent voor het imposante interieurontwerp van de nieuwe winkel die uitnodigt tot slow shopping en geschikt is voor meetings.

Founding fathers Tjeerd en Joost startten de Rotterdamse cadeauwinkel Groos 4,5 jaar geleden in het Schieblock. Sinds oktober 2017 is Berry de store manager op de nieuwe locatie. Samen met Fleur en Jesler is hij het gezicht van de zaak. “Groos is een platform voor Rotterdamse makers. Wij adviseren, verkopen en tonen we het beste wat Rotterdam te bieden heeft aan interieur, kunst en cadeaus.”

esther wienese artikel hoogkwartier

Aanraken

Berry gelooft in een offline beleving. “In tijden van ‘webshop klikken’ is het belangrijk dat er een plek is waar je de producten kunt aanraken en ervaren. Dat kan bij Groos. Daarnaast staat bij ons service en advies hoog in het vaandel; we leggen onze bezoekers in de watten. Over elk product hebben we een verhaal want veel ontwerpers wonen of werken om de hoek.”

Waarom heeft Groos een winkellocatie in het Hoogkwartier gekozen?

“We waren toe aan een volgende stap. Zelf zien we het als volwassen worden. We wilden meer ruimte, meer licht en een meer geraffineerde uitstraling om onze producten beter tot hun recht te laten komen. Ook wilden wij ons – naast de giftshop – steeds meer op kunst, interieur en design richten. Joost en Tjeerd zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van Het Industriegebouw dus de keuze voor deze plek was voor ons volkomen logisch.”

Hebben jullie ook klanten uit de buurt?

“We zijn erg van de service en daar hoort een praatje bij. Daardoor weten we dat er behalve veel toeristen ook buurtbewoners bij ons langskomen. Het liefst zien we nog veel meer buurtbewoners binnenwippen voor leuke Rotterdamse cadeaus, een nieuwe tafel of iets moois voor aan de muur. Want wij geloven in minder kopen, maar dan wel beter en lokaler. Rotterdam heeft zoveel te bieden waar we trots op mogen zijn. Wij steunen de ontwerpers door hun producten te kopen en die onder de aandacht te brengen. Om meer aanloop en aandacht voor Rotterdams design te genereren, gaan we de samenwerking aan met kapper Daniël – nu nog in de Pannekoekstraat. Hij neemt op 1 mei zijn intrek op onze vide. Dat gaat zorgen voor vel reuring in de winkel. Groos is ook geschikt als inspirerende locatie voor meetings, productpresentaties en vergaderingen.”

Wat vind je van de ontwikkeling van het Hoogkwartier?

“Deze buurt zit enorm in de lift. Dit komt door alle lokale initiatieven en ook door de ontwikkeling van Het Industriegebouw met tal van goedlopende nieuwe concepten. Het Hoogkwartier ontwikkelt zich tot een bruisende buurt met een heel eigen karakter en de juiste mix van wonen, winkelen en recreëren.”

esther wienese artikel hoogkwartier

Heb je een favoriet plekjes in het Hoogkwartier?

“De kracht van het Hoogkwartier zijn alle independent stores en kwalitatieve initiatieven, zoals Woei, Verward en het Kattencafé. Daarnaast is Het Industriegebouw een locatie op zich, met goede restaurants zoals Heroïne, By Jarmusch en Alfredo’s en binnenkort interieurwinkel Evernow.”

Als je één ding mag veranderen aan de buurt, wat zou dat dan zijn?

“Een betere verbinding tussen de Hoogstraat en Het Industriegebouw, liefst door uitbreiding van het parkje tot een volwaardig park met terrassen, fonteinen en dergelijke. Ook het Oostplein en Goudsesingel mogen best iets vriendelijker worden ingericht. Die fungeren nu vooral als barrière.”

esther wienese artikel hoogkwartier

Tekst: Esther Wienese
Foto’s: Shelley Trustfull

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen