Admiraliteit Bar en Kitchen

 

Een goede cocktailbar met fingerfood ontbrak nog Rotterdam, vond barman en ondernemer Rogier Beijer (33). Hij toog naar – jawel – Amsterdam voor inspiratie en vond vervolgens in het historische hoekpand van de Kralingse buurtkroeg De Admiraliteit de ideale locatie voor zijn plannen. Even praten met de pensioengerechtigde eigenaar en binnen no time was het rond. Na een grondige verbouwing is Admiraliteit Bar & Kitchen de nieuwste aanwinst aan het Boerengat.

De indeling van het pand, de antieke lambrisering en het – tot voor kort verstopte – glas-in-loodraam zijn gebleven. Maar waar voorganger De Admiraliteit een bruine kroeg was met stamgasten en Nederlandstalige muziek, is Admiraliteit Bar & Kitchen een mondaine easy listening cocktailbar van internationale allure, die zich richt op de bewoners, zakenmensen en studenten (afkomstig uit tal van landen) in de wijk.

’En op de gebruikers van de jachthaven die hier voor de deur komt,’ vertelt Rogier enthousiast. Nog even en er kunnen schepen van maximaal 35 meter aanmeren. Een plek met potentie dus, ook al vanwege het terras dat aan de Admiraliteitskade de hele dag in de zon ligt en aan de Admiraliteitsstraat geniet van de schaduw van een imposante kastanjeboom.

 

Indrukwekkende bar

Meteen bij binnenkomst valt je oog op de indrukwekkende bar die de metershoge achterwand in beslag neemt. Er zijn achttien zitplekken, deels aan de bar en deels aan de raamkant met uitzicht op de haven. Je kunt kiezen uit meer dan tweehonderd soorten exclusieve dranken zoals rum uit het Amazonegebied, whisky’s uit Japan, platinum tequilla uit Mexico en een indrukwekkende gin-collectie. Twee professionele bartenders maken er vijftien klassieke en nieuwe cocktails mee, zoals De Admiraal, een frisse, zachte melange van passievrucht, wodka, vanille en appelsap.

Een smalle houten trap leidt naar de entresol met links een indrukwekkende opgezette pauw. ‘Die had ik al en vond ik mooi passen in de boudoirsfeer die ik voor ogen had,’ lacht Rogier. De Kralingse interieuradviseur Smeele & De Blieck kwam met het bijpassende pauwenbehang dat prachtig kleurt bij de parelmoerbrons geverfde lambrisering en het gifgroene ribfluweel van de lange muurbank. Een weelderige plek om te eten of ‘s avonds een cocktail te drinken. Je hebt er vrij zicht op de bar, de eettafeltjes – totaal 23 plekken – en de compacte open keuken van chef-kok Thijs van Woerkom.

 

Gerechten delen met je tafelgenoot

Rogier en Thijs kennen elkaar van restaurant Quote. Hun andere collega daar, chef-kok en culinair adviseur Friedjof Kempenaar, bracht hen weer samen voor Admiraliteit Bar & Kitchen. Friedjof bedacht samen met Rogier het shared dining-concept. Met gerechten uit de Frans-Amerikaanse keuken.

’Shared dining houdt in dat je een of meerdere gerechten bestelt en deelt met je tafelgenoot,’ legt Thijs uit. Hij werkt het concept sinds de opening verder uit. Op de tweetalige lunchkaart staan naast fingerfoods ook traditionele salades, sandwiches en huisgemaakte soep.

Op de dinerkaart staan culinaire verwennerijen als een cupcake met olijven, roomkaas en pata negra; krokante oesters met spinazie soya en sesam en de licht gegaarde tonijnsashimi met sesam en wasabisaus, nu al een succesnummer. Elk gerecht is een feest voor het oog en voor de smaakpapillen. Om ook de vegetarische en grote eters te plezieren wordt de kaart binnenkort uitgebreid met vegetarische bites en een vlees, vis en vegetarisch hoofdgerecht.

De bediening is professioneel, informeel en vriendelijk. Opvallend veel passanten zoeken spontaan een plek op het terras, ook als de avond al flink vordert. Admiraliteit Bar & Kitchen is ambitieus: zeven dagen per week open.

Om te laten weten dat ze er zijn, hebben ze buurtgenoten uitgenodigd om een gratis cocktail te komen drinken. ‘Doordat we vrijwel dezelfde naam hebben aangehouden denken veel mensen dat De Admiraliteit een doorstart maakt,’ zegt Rogier. ‘Maar we zijn echt heel anders.’

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen