‘Voor ons als gemeente Rotterdam is het fijn om te werken met mensen die – net als wij zelf – hart hebben voor de stad en de stad ook goed kennen. Door haar schrijven en gidsen is Esther altijd uitstekend op de hoogte van wat er speelt en leeft in Rotterdam. Briefings duren daarom nooit lang en er is volop inspiratie om tot mooie producties te komen.

De serie waterverhalen die Esther voor de gemeente maakt is daar een voorbeeld van. Mooie, beknopte maar toch krachtige interviews met gedreven vakmensen die inhoud geven aan de sterke reputatie van Rotterdam op het gebied van watermanagement. Goed werk.’

Michiel Koorenhof, hoofd communicatie van Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling

Ik hou van Rotterdam. Van het water, de ruimte, de gebouwen, de uitzichten, de mensen en de constante ontwikkeling. Voor de gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling en Stadsbeheer, mag ik daarover schrijven.

Zo interviewde ik 11 ambtenaren over de passie voor hún waterprojecten waarmee ze deze Deltastad tussen zee en rivieren veilig houden. De interviews zijn in een reeks gepubliceerd op www.rotterdam.nl/waterloket.

Foto’s: Eric Fecken (behalve die bij waterverhaal 2)