Esther Wienese is zelfstandig schrijver, spreker en gids in Rotterdam. Haar specialisatie is ‘nieuw gebruik van dak en stad’. Als zelfbenoemd Dakenambassadeur vertelt en adviseert zij over het multifunctioneel benutten van daken, om mensen bewust te maken en te inspireren méér met hun dak te doen.

Schrijver

Voor Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad (november 2017) interviewde Esther zo’n vijftig dakenexperts en dakeigenaren op locatie. Voor de herdruk (mei 2019) heeft zij, met de enthousiaste medewerking van alle betrokkenen, het hele boek geactualiseerd.
Esther bracht de Engelse vertaling van het boek uit om Rotterdam ook internationaal op de kaart te zetten als voorbeeldstad. Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level (juni 2018) heeft een voorwoord van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, het internationale gezicht van Resilient Rotterdam. De gemeente Rotterdam geeft Rotterdam Rooftops internationaal als relatiegeschenk.

Spreker

Esther spreekt enthousiast en inspirerend over daken voor bedrijven, overheden en kennisinstituten. Om haar missie ‘Elk dak benut’ breed te verspreiden, stond zij op 17 januari 2019 op TEDx Gorinchem met haar talk Taking resilience to a higher level. Op 22 maart 2019 zat zij bij het televisieprogramma Tijd voor Max. De aanleiding was haar nominatie voor de titel Dakenvrouw van het jaar 2018 door Roofs, het onafhankelijk dakenblad voor de dakenbranche. Esther was genomineerd voor ‘Het Rotterdamse Dakenboek en haar PR voor daken’. Esther werkt gestaag aan haar ambitie: ‘de Floortje Dessing van de daken’ zijn.

Gids

In samenwerking met Inside Rotterdam, gidst Esther sinds juni 2018 de Rotterdamse Dakentour. Tijdens deze tour in het centrum, van circa 2,5 uur, wandelen groepen langs en op daken uit Het Rotterdamse Dakenboek.

Adviseur

Esther werkt samen met Rooftop Revolution aan een wijkgerichte aanpak om Rotterdamse dakeigenaren bewust te maken en te inspireren hun dak groen- blauw te maken.

.

Neem contact op met Esther Wienese