Ik ben zelfstandig consultant, gids, spreker en schrijver met als standplaats Rotterdam. Mijn specialisatie is ‘nieuw gebruik van dak en stad’. Als DakenDiva beweeg ik mensen om méér te doen met hun dak.

Consultant

Ik werk samen met Rooftop Revolution aan een wijkgerichte aanpak om Rotterdamse dakeigenaren bewust te maken en te inspireren hun dak groen-blauw te maken.

Gids

In samenwerking met Inside Rotterdam, bied ik de Rotterdamse Dakentour aan. Ikzelf, of een enthousiaste en deskundige gids van Inside Rotterdam, neem je tijdens deze tour mee op vier à vijf daken die normaliter beperkt of niet toegankelijk zijn. Je ziet wat er al her en der gebeurt op de daken en hoort over de ambities van de stad. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op de skyline van Rotterdam.

Spreker

Ik spreek enthousiast en inspirerend over daken voor overheden, bedrijven en kennisinstituten. Om mijn missie ‘Elk dak benut’ breed te verspreiden, stond ik op TEDx Gorinchem met mijn talk Taking resilience to a higher level. Op 22 maart 2019 zat ik bij het televisieprogramma Tijd voor Max. De aanleiding was haar nominatie voor de titel Dakenvrouw van het jaar 2018 door Roofs, het onafhankelijk dakenblad voor de dakenbranche.  Ik werk gestaag aan mijn ambitie: ‘de Floortje Dessing van de daken’ zijn.

Schrijver

Voor Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad (november 2017) interviewde ik zo’n vijftig dakenexperts en dakeigenaren op locatie. Voor de herdruk (mei 2019) heb ik, met de enthousiaste medewerking van alle betrokkenen, het hele boek geactualiseerd.

De Engelse vertaling van het boek Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level (juni 2018) heeft een voorwoord van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, het internationale gezicht van Resilient Rotterdam. De gemeente Rotterdam geeft Rotterdam Rooftops internationaal als relatiegeschenk.

 

.

Neem contact op met Esther Wienese