Bestel ‘Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad’ via nai010 uitgevers:

Bestel Het Rotterdamse Dakenboek

Order ‘Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level’ at NAi Booksellers:

Order Rotterdam Rooftops

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 14,5 miljoen m² plat dak, waarvan 1 km² in het centrum, ligt smachtend te wachten op invulling.

Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad is een enthousiast, informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen 18 visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Aan de hand van 37 voorbeelddaken laat het zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) wonen, werken en recreëren (rood), en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige dakontwikkelingen.

Het Rotterdamse Dakenboek is mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Binder Groenprojecten, Hoogheemraad van Schieland en de Krimpenerwaard, Zoontjens, Manhave Vastgoed en Stedin.

Klik hier voor een sneak preview van het boek. N.B. Het Rotterdamse Dakenboek is inmiddels uitverkocht. De Engelse vertaling Rotterdam Rooftops is nog wel verkrijgbaar.

Neem contact op met Esther