Bestel Het Rotterdamse Dakenboek
Order Rotterdam Rooftops

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 18,5 miljoen m² plat dak, waarvan 1 miljoen m² in het centrum, ligt smachtend te wachten op invulling.

Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad is een enthousiast, informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen 20 visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Aan de hand van 38 voorbeelddaken laat het zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) wonen, werken en recreëren (rood), en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige dakontwikkelingen. Klik hier voor een sneak preview.

Het Rotterdamse Dakenboek (1e druk november 2017; geactualiseerde 2e druk mei 2019) is verkrijgbaar bij de boekhandel en via hetrotterdamswarenhuis.nl, nai010.com en bol.com. De Engelse vertaling Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level, met een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb is verkrijgbaar via de button Order Rotterdam Rootops.

Neem contact op met Esther