‘Esther is een inspirerend spreker met een prachtig verhaal. Een aanrader voor elke organisatie die actief bezig is met nieuwe oplossingen voor de stedelijke vraagstukken van morgen.’

Fieke van Leest, programmamanager Urban Insight Sweco Nederland

Spreker

Als spreker maak ik mensen bewust van de uitdagingen die er op binnensteden afkomen: bevolkingsgroei, klimaatverandering en energietransitie. Aan de hand van prachtige beelden uit Het Rotterdamse Dakenboek inspireer ik dakeigenaren hun daken te benutten voor wonen, werken, recreëren, natuur, regenwateropvang en energieopwekking.

Moderator 

Als moderator ben ik de intermediair tussen spreker(s) en publiek. Zo leid ik maandelijks het Bibliotheekcollege in de Centrale Bibliotheek met sprekers over uiteenlopende Rotterdamse onderwerpen.

Gastdocent

Ik ben regelmatig te gast bij de opleiding Leisure Management van de Willem de Kooning Academie. Als extern beoordelaar, voor hoorcolleges over boeken en events maken, en voor workshops over het schrijven en doen van een TED Talk.

Ja, ik wil Esther als spreker

‘Veel dank voor je interessante lezing. Was erg leuk, bevlogen en inspirerend!

Ruud Hageman
Lions Club Rotterdam Host

‘Wij vonden het ook inspirerend om je te ontmoeten.
Ik heb van heel veel mensen positieve reactie gekregen op je presentatie: zowel op inhoud als de wijze van presenteren.
Van veel mensen kreeg ik ook te horen dat je een prettige stem hebt om naar te luisteren.
Tevens sloot het boek en het onderwerp erg goed aan bij de kennis en kunde van onze sweco collega’s: met mooie concrete projecten een bijdrage leveren aan een gezonde en schone toekomst. Conclusie top dus.


“Sweco is het grootste advies en ingenieursbureau van Europa. Zo’n 1000 Sweco collega’s hebben op 27 september jl. in het kader van kennisprogramma Urban Insight nieuwe inzichten opgedaan over de steden van de toekomst in de Maassilo in Rotterdam. Esther Wienese was speker Gezonde en Veilige stad met haar verhaal over transformatie van daken in Rotterdam. Haar boek en presentatie daagt iedereen om hun dak te verduurzamen en optimaal gebruik te maken van de aanwezige onontdekte ruimte in de stad. Esther is een inspireerde spreker met een prachtige verhaal over haar eigen stad Rotterdam. Een aanrader voor elke organisatie die actief bezig is met nieuwe oplossingen voor stedelijke vraagstukken van morgen.’

Fieke van Leest – Sweco