Foto: Marieke Odekerken

De Rotterdamse Dakenroute

Vanaf 1 juni kan iedereen zelfstandig langs – en waar mogelijk – op de daken wandelen met De Rotterdamse Dakenroute voor de gratis Rotterdam Routes app van de gemeente Rotterdam. Ik heb De Rotterdamse Dakenroute uitgestippeld als spin-off van Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad. Via deze populaire app hoop ik heel veel dakeigenaren te inspireren om méér te doen met hun dak.

Je kunt de app gratis downloaden via Rotterdamroutes.nl.

Schrijver en gids

De Rotterdam Routes app is in het Nederlands en Engels. Als auteur van Het Rotterdams Dakenboek heb ik de Nederlandse tekst geschreven en ingesproken. Zo komen schrijven en gidsen mooi bij elkaar.

Productie

Brand The Urban Agency produceert de Rotterdam Routes app in opdracht van Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam. De Rotterdamse Dakenroute is er gekomen dankzij financiële bijdragen van Bureau Binnenstad, Rotterdam Festivals, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Hofbogen B.V., Thornico Building en Zoontjens.

Lancering

De Rotterdamse Dakenroute is gelanceerd op 1 juni 2018 tijdens de Kennisdag van de 4e editie van het jaarlijkse festival de Rotterdamse Dakendagen.

Chris Natuurlijk heeft op 31 mei 2018 aandacht besteed aan de Rotterdamse Dakenroute en de Rotterdamse Dakentour. Terugluisteren kan via https://www.rijnmond.nl/nieuws/169074/Tidal-Pools.
Neem contact op met Esther

‘Zondag 1 juli jl. werden wij, de Lions Club Roosendaal, door jou rondgeleid om en over de Rotterdamse daken. Wij kijken daar met erg veel plezier op terug: de geluiden van de aanwezigen waren méér dan positief en er werd tijdens het afsluitende diner nog veel over nagepraat.’

Huib Willers, Secretaris LC Roosendaal