‘De gemiddelde Rotterdammer heeft geen idee wat er kan met een dak’, zegt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Het Rotterdamse Dakenboek. Om mensen bewust te maken en te inspireren om van hun dak een oase te maken, pak ik graag het podium.

Spreker

Als spreker maak ik mensen bewust van de uitdagingen die op steden afkomen en laat ik zien wat je zelf kunt bijdragen aan een mooie, gezonde stad (door je dak te benutten). In 2019 deed ik hierover een TEDx talk.
Wildlife Film Festival Rotterdam, WFFR, 30 oktober 2019, Cinerama, Rotterdam. Foto Marco De Swart

Moderator

Als moderator ben ik de intermediair tussen spreker(s) en publiek. Zo leid ik maandelijks het Bibliotheekcollege over uiteenlopende Rotterdamse onderwerpen. En modereer ik de openingsavond van het Wildlife Film Festival Rotterdam.

Gastdocent

Om ook de volgende generatie bewust te maken en te inspireren voor de kansen voor daken, geef ik gastcolleges aan studenten Leisure Management van de Willem de Kooning Academie.

Zoek je een enthousiaste spreker of moderator over nieuw gebruik van dak en stad? Neem dan contact op.

Aanbevelingen

‘Esther is een inspirerend spreker met een fraai verhaal. Een aanrader voor elke organisatie die actief bezig is met nieuwe oplossingen voor de stedelijke vraagstukken van morgen.’

Fieke van Leest, programmamanager Urban Insight Sweco Nederland

‘Dank voor je interessante lezing. Was erg leuk, bevlogen en inspirerend!’

Ruud Hageman, Lions Club Rotterdam Host

‘Door een aantrekkelijke presentatie, een rustige stem en houding heeft Esther de collegezaal gedurende haar hele verhaal weten te boeien!’

Melanie Domeni, Willem de Kooning Academy, Leisure Management