De platte daken in de stad zijn van particulieren, vve’s, woningcorporaties, bedrijven en gemeenten. Dat betekent at we allemaal kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Als we samen van alle daken een oase maken, is dat goed voor ons levensgeluk, goed voor steden en goed voor onze planeet. Samen met mijn partners help ik daarbij.

Je wilt een groen dak of een dakterras, waar je lekker kunt zitten en je je planten kunt besproeien met opgevangen regenwater. Of je wilt zonnepanelen op een groen dak omdat die meer rendement leveren dan op een zwart dak. Of je wilt iets met je dak, maar je weet nog niet precies wat. Om je verder te helpen werk ik samen met bevlogen, professionele partners.

Garagedek wordt Oasedak

Laurensveste_©Ossip
Oasedak

Met Stadslab Hoogkwartier heb ik een plan gemaakt voor het tijdelijke Oasedak The Sound of Silence op de parkeergarage Kiphof aan de Hoogstraat in Rotterdam. Tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 zou dit groene en stille Oasedak een tegenhanger zijn voor alle reuring in de stad. Door Covid 19 ging het feest helaas niet door. Volgend jaar krijgen we een herkansing. Maar zo lang gaan we niet wachten. Nu al verkennen Rooftop Revolution en ik, in de pilot Wijkaanpak Daken, samen met de omwonenden de mogelijkheid voor een permanent dakpark.

18,5 miljoen m² plat dak

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland: 18,5 miljoen m², waarvan 1 miljoen m² in het stadshart. De gemeente Rotterdam heeft een flinke ambitie voor een multifunctioneel dakenlandschap en biedt daarvoor ruime subsidiemogelijkheden.

Wil je hulp bij de ontwikkeling van je eigen dak of een dak waar je op uitkijkt? Neem dan contact op.