Marieke Odekerken - Het Rotterdamse Dakenboek 03

Verleidende fotoboeken en films blijken dankbare middelen om mensen bewust te maken en te inspireren om van hun dak een oase te maken.

 door vakblad Roofs genomineerd als

Dakenvrouw van het jaar 2018

‘Esther Wienese heeft met de publicatie van Het Rotterdamse Dakenboek het dakgebruik breed onder de aandacht gebracht en gepromoot.’

Het Rotterdamse Dakenboek

Abou

Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met daken in Rotterdam en wat de ambities van de stad zijn. In het boek komen 20 visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad en staan 36 voorbeelddaken.

Dit dakenboek is het relatiegeschenk van gemeente Rotterdam. De Engelse uitgave Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level wordt meegegeven aan de circa 160  internationale delegaties die jaarlijks Rotterdam bezoeken, en gaat mee als burgemeester Aboutaleb op zakenreis gaat.

Het format van Het Rotterdamse Dakenboek is ook geschikt voor andere gemeenten en voor bijvoorbeeld projectontwikkelaars die hun daken willen etaleren. Neem contact op voor je eigen dakenboek.

Over Het Rotterdamse Dakenboek

‘Van harte gefeliciteerd met het boek. Het is geweldig geworden!’

Paul van Roosmalen, programmamanager Multifunctionele Daken gemeente Rotterdam

‘Complimenten hoe je “vakidiotie van groene daken” vertaald hebt in prachtige korte leesbare verhalen.’

Thod Binder, directeur Binder Groenprojecten

‘Fraai boek, belangrijke opgave & kans!’

Bas van der Pol, directeur AIR Rotterdam

Aansprekende Dakenfilms

De kansen voor daken overbrengen gaat geweldig via film. Om dat te laten zien heb ik samen met reisfilmer Caspar Daniël Diederik en senior tv-redacteur Astrid Zevenbergen een korte film gemaakt over de Rotterdamse DakAkker. Dit multifunctionele testdak is in 2017 gekozen tot het beste dak van Nederland. De beelden spreken voor zich.

Interesse in een eigen daken film of in een serie over daken? Neem dan contact op.