Montevideo rotterdamse dakendame

‘Op de daken komt alles samen waar ik van hou: Rotterdam, mensen, uitzichten, water, natuur, energie, architectuur, wonen, werken, recreatie en innovatie’

Esther Wienese

Je kunt mij niet blijer maken dan met mooie uitzichten. Daarom houd ik zoveel van Rotterdam. Dus toen in maart 2016 het idee voor een boek over Rotterdamse daken op mijn pad kwam, heb ik dat met beide handen aangegrepen.

Al snel werd mij duidelijk dat een dak veel meer is dan een plek waar je een wijntje kunt drinken met je ogen op de skyline. Daken zijn onmisbaar voor resilient, toekomstbestendige steden die moeten dealen met bevolkingsgroei, klimaatverandering en energietransitie. Daken kunnen worden benut voor regenwateropvang, natuur, wonen, werken, recreëren en duurzame energieopwekking. Dat is niet alleen nodig om steden mooi en leefbaar te houden, maar vooral heel leuk.

Ik heb het mijn missie gemaakt dakeigenaren, projectontwikkelaars en beleidsmakers bewust te maken van de kansen voor daken en de noodzaak ze te benutten. Want door individueel en samen multifunctionele daken te maken kunnen we steden leuker, mooier, groener, koeler, duurzamer en socialer maken.

Klik hier voor een inspirerende sneak preview van het boek.

N.B. De eerste druk van Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad is uitverkocht. De geactualiseerde herdruk is vanaf 24 mei 2019 verkrijgbaar via de boekhandel, hetrotterdamswarenhuis.nl, nai010.com en bol.com. De Engelse vertaling Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level, met een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb  is verkrijgbaar via de link onder het kopje Rotterdam Rooftops.

Bestel het Rotterdamse Dakenboek

Order ‘Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level’ at NAi Booksellers:

Order Rotterdam Rooftops
Neem contact op met Esther[/vc_column]