Het gros van de platte daken in de stad is niet van de gemeente. De daken zijn van particulieren, vve’s, woningcorporaties en bedrijven. Als we samen van elk dak een oase maken, is dat goed voor ons levensgeluk, goed voor steden en goed voor onze planeet. Maar hoe doe je dat?

Je wilt een groen dak, of een dakterras waar je lekker kunt zitten en je je planten kunt besproeien met opgevangen regenwater. Of je wilt zonnepanelen op een groen dak omdat die meer rendement leveren dan op een zwart dak. Of je wilt iets met je dak, maar je weet nog niet precies wat. Samen met mijn bevlogen professionele partners help ik je verder.

Garagedek wordt Oasedak

Laurensveste_©Ossip
Oasedak

Samen met Stadslab Hoogkwartier heb ik in 2020 een plan gemaakt voor het tijdelijke Oasedak The Sound of Silence op het dak van de parkeergarage Kiphof aan de Hoogstraat in Rotterdam. Tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 zou dit groene en stille Oasedak een tegenhanger zijn voor alle reuring in de stad. Door Covid 19 ging het feest dit jaar helaas niet door. Hopelijk volgend jaar. En in de tussentijd onderzoeken we in de pilot Wijkaanpak Rooftop Revolution Rotterdam samen met de omwonenden de mogelijkheid voor een permanent dakpark.

18,5 miljoen m² plat dak

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland: 18,5 miljoen m², waarvan 1 miljoen m² in het stadshart. De gemeente Rotterdam heeft een flinke ambitie voor een multifunctioneel dakenlandschap en biedt daarvoor ruime subsidiemogelijkheden.

Wil je hulp bij de ontwikkeling van je eigen dak of een dak waar je op uitkijkt? Neem dan contact op.