Bestel Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad:

Bestel Het Rotterdamse Dakenboek

Order Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level:

Order Rotterdam Rooftops

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 18,5 miljoen m² plat dak, waarvan 1 miljoen m² in het centrum, ligt smachtend te wachten op invulling.

Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad is een enthousiast, informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen 20 visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Aan de hand van 38 voorbeelddaken laat het zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) wonen, werken en recreëren (rood), en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige dakontwikkelingen.

Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad is mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Binder Groenprojecten, Hoogheemraad van Schieland en de Krimpenerwaard, Zoontjens, Manhave Vastgoed en Stedin. Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level is mogelijk gemaakt door dezelfde sponsoren en Life Urban Roofs.

Klik hier voor een sneak preview van het boek.

N.B. De eerste druk van Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad was in februari 2019 uitverkocht. De geactualiseerde herdruk is vanaf 24 mei 2019 verkrijgbaar via de boekhandel, hetrotterdamswarenhuis.nl, nai010.com en bol.com. De Engelse vertaling Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level, met een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb is verkrijgbaar via de button Order Rotterdam Rootops.

Neem contact op met Esther