‘Vraag Esther om een stuk te schrijven en er gebeurt iets bijzonders. Ze schrijft niet alleen een prettig leesbaar interview, artikel of achtergrondstuk. Ze doet veel meer. Ze stelt de juiste vragen, verbindt en vertelt en gidst je zo als het ware door je eigen project.

Met Esther krijg je een bijna verbazingwekkend pakket aan communicatiecompetenties. Ze is een complete topprofessional met wie het supergoed samenwerken is.’

Marcel Jongmans, Enthousiasmeur en aanstichter van het dakenboek

Het Rotterdamse Dakenboek in de media:

Ik vertel:

  • 1 november 2017  –  Feestelijke presentatie van Het Rotterdamse Dakenboek (besloten)
  • 4 november 2017  –  Het Rotterdamse Dakenboek (online) te koop
  • 21 november 2017  –  Boeklancering van Het Rotterdamse Dakenboek tijdens het Binnenstad Symposium van de gemeente in Het Nieuwe Luxor
  • 24 juni – presentatie tijdens dag van de architectuur

  • 9 juni – Rotterdamse dakendagen gids

  • 25 april – grappig filmpjes daken

  • 2 april – geen 1 aprilgrap

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 14,5 miljoen m² plat dak, waarvan 1 km² in het centrum, ligt smachtend te wachten op invulling.

Het Rotterdamse Dakenboek is een enthousiast, informatief en hopelijk inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen 18 visionairs aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Aan de hand van 37 voorbeelddaken laat het zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) wonen, werken en recreëren (rood), en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige dakontwikkelingen.

In dit boek komt alles samen waar ik van hou: Rotterdam, mensen, uitzichten, water, natuur, energie, architectuur, wonen, werken, recreatie en innovatie. Vanaf 4 november 2017 ligt het in Rotterdam bij Donner, de Bijenkorf en NAi Boekverkopers en hopelijk nog bij veel meer boekhandels in stad en land. De  uitgever is nai010 uitgevers. 

Klik hier voor een sneak preview van het boek. De filmpjes hiernaast heb ik gemaakt tijdens een vlucht met architectuurfotograaf Ossip van Duivenbode boven de stad en de haven voor luchtfoto’s voor het boek.

Neem contact op met Esther