Montevideo rotterdamse dakendame

‘Op de daken komt alles samen waar ik van hou: Rotterdam, mensen, uitzichten, water, natuur, energie, architectuur, wonen, werken, recreatie en innovatie’

Esther Wienese

Het Rotterdamse Dakenboek in de media:

Je kunt mij niet blijer maken dan met mooie uitzichten. Daarom hou ik zoveel van Rotterdam. Dus toen in maart 2016 het idee voor een boek over Rotterdamse daken op mijn pad kwam, heb ik dat met beide handen aangegrepen.

Al snel werd me duidelijk dat een dak veel meer is dan een plek waar je een wijntje kunt drinken met je ogen op de skyline. Daken zijn onmisbaar voor resilient, toekomstbestendige steden. Wereldwijd woont straks 70% van de mensen in de stad, met alle gevolgen van dien.

In het centrum van Rotterdam woonden in 2017 circa. 40.000 mensen. In 2030 zullen dat er naar verwachting zo’n 60.000 zijn. Om iedereen onderdak te bieden worden steeds meer lege plekken in het centrum volgebouwd. De functies die hierdoor op straatniveau verdwijnen, moeten een plek krijgen op de daken. Zoals regenwateropvang, natuur, wonen, werken, recreëren en duurzame energieopwekking.

Ik heb het mijn missie gemaakt dakeigenaren, projectontwikkelaars en beleidsmakers bewust te maken van de kansen voor daken en de noodzaak ze te benutten. Want alleen door individueel en samen verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van multifunctionele daken, kunnen we steden duurzamer en leefbaarder maken.

Klik hier voor een sneak preview van het boek.

Bestel ‘Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad’ via nai010 uitgevers:

Bestel het Rotterdamse Dakenboek

Order ‘Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level’ at NAi Booksellers:

Order Rotterdam Rooftops
Neem contact op met Esther